Van werkpaarden tot pk’s

Bij Garage Baele hebben we de eisen inzake mobiliteit letterlijk in het werkhuis zien veranderen. Onze overgrootvader en grootvader waren hoefsmeden. In hun atelier in Zaffelare zorgden ze ervoor dat de werkpaarden met stevige hoefijzers het veld op konden. Nadien verkochten ze landbouwmachines.

In 1976 hesen onze ouders Noël en Lia voor het eerst het Renault-logo boven de poort.  Aan de smeerput kregen ze hulp van één mekanieker. De eerste showroom bood plaats aan vier auto’s. Jaarlijks reden er een veertigtal nieuwe Renaults de poort uit.

Ondanks de investeringen en de uitbreidingen van de garage was er eind  jaren ’80 in Zaffelare te weinig  plaats. In oktober 1991 was de nieuwe garage in Industriepark Rosteyne in Zelzate klaar. Sindsdien hebben we ook hier al behoorlijk verbouwd. De oppervlakte van onze showroom en werkplaats verdubbelde toen we naast Renault ook Dacia begonnen te verdelen.

Vandaag zorgen 17 enthousiaste medewerkers ervoor dat er per jaar gemiddeld 350 nieuwe wagens vanuit onze showroom de weg oprijden. In het atelier kunnen we aan twaalf auto’s tegelijk sleutelen.

Ellen, Hilde en Thomas Baele